Stuit of niet?

1 november 2010 – 32 weken zwanger, 70.6 kilo, buikomvang 98 cm
Gisteren een heerlijk dagje gerelaxed in de sauna met vriendin S. De eerste was wat onwennig – bij ieder schopje denk je: “Vindt ze het te warm?”, maar daarna kon ik me er heerlijk aan over geven. Prima te doen, ook al ben ik 7 maanden zwanger. Hmmm, dat doet me realiseren; over precies 2 maanden is het 1 januari 2011. Gek idee…

8 november 2010 – 33 weken zwanger, 72.1 kilo, buikomvang 99 cm
Off week. Te druk op het werk, ’s avonds kapot op de bank, maar lijf te onrustig om lekker te kunnen slapen. En ’s nachts om 2 uur en soms ook om 4 uur eruit om te plassen, waar guppie wakker van wordt en bij terugkomst in bed denkt: “Joei! Speeltijd!” En zo lig ik wakker in bed, wat op zich niet erg is voor een nachtmens als ik, maar de wekker gaat wel weer ’s ochtends vroeg want het werk roept. Gelukkig was vrijdag mijn tweewekelijkse vrije dag en ik heb mezelf gedwongen helemaal niks te doen. Wat knapte ik daarvan op zeg! Ik merkte duidelijk dat ik daar het verdere weekend profijt van had. Tjoe, wat kijk ik uit naar mijn verlof. Uitslapen, chillen, filmpje kijken, boekje lezen. Heerlijk!

15 november 2010 – 34 weken zwanger, 73.5 kilo, buikomvang 101 cm
Afgelopen woensdag bij de verloskundige geweest. Met mij is alles goed en in orde, maar zoals ik al de hele tijd dacht is gup eigenwijs en ligt ze in stuit. Het is echt haar voorkeurshouding zo, met haar hoofdje bij mij lever, billen in mijn bekken en voetjes linksonder mijn hart. Volgens de verloskundige heeft ze tot 36 weken de tijd om te draaien, doet ze dat niet dan gaan we de mogelijke opties bespreken… Intussen denk ik positief: ze draait vast de komende week!

22 november 2010 – 35 weken zwanger, 74.5 kilo, buikomvang 103 cm
Ben je nu echt gedraaid, Gup? Afgelopen donderdag was ik ineens niet lekker. Na de lunch heb ik mijn spullen gepakt en ben ziek naar huis gegaan. Verloskundige Suzan raadde me aan osr-zakjes te halen en dat hielp gelukkig. Maar sindsdien voelt mijn buik anders. Nu, 4 dagen later, ben ik er bijna zeker van. Je bent gedraaid, Gup. Hoera! Overmorgen, na ons vk-bezoekje, weten we het zeker…


29 november 2010 – 36 weken zwanger, 74.3 kilo, buikomvang 103 cm

Je ligt goed, Gup! Dat dacht verloskundige Suzan tenminste ook. Om het zekere voor het onzekere te nemen mogen we je zaterdag 4 december nog een keertje bekijken op een zogenaamde liggingsecho. Jippy! Om daarna fijn cadeautjes uit te pakken; onze laatste Sinterklaasavond met zijn zessen in Santpoort.

Verder staat deze week in het teken van mijn laatste weekje werken voor mijn verlof. Drukte alom op kantoor, maar a.s. donderdag rond 17 uur laat ik toch echt de boel de boel. Vanaf dan ga ik – in ieder geval de komende 4 maanden – alleen nog maar leuke dingen met jou doen, gup!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *