Klein koppie, bolle wangetjes

6 december 2010 – 37 weken zwanger, 75.0 kilo, buikomvang 105 cm
Verlof gup. We hebben verlof. Joepie!! Ik moet nog wel een beetje wennen. Eigenlijk is er nog zoveel te doen, te regelen, te wassen, te verzorgen, dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen.

Het bed moet omhoog, je kleertjes gewassen, een proefdruk van het geboortekaartje moet gemaakt, de adressen verzamelen, je kamertje verder afmaken (je matras zit bijvoorbeeld nog in plastic…), het kraamkoffertje klaar maken, alle laatste kraamdingen voor jou en mij in huis halen (voedingsbh, luieremmervulling, …), het onderstel voor je maxicosi in mijn auto installeren, het kinderdagverblijf stalken of ze vanaf april plek voor je hebben (zo’n onzin dat ze dat nu nog niet weten, grmbl!!), de zolder verder opruimen, de kerstboom optuigen, de site voor Casa 403 maken, van zorgverzekeraar wisselen, wat dingetjes regelen voor familieweekend 2011, en tot slot nog afspreken met al mijn vriendinnetjes die ik heb verwaarloosd de afgelopen maanden. Nou. Dat dus zo’n beetje.

Afgelopen zaterdag hebben we wel nog even naar je gegluurd, gup. Je opa vB en oma vG waren er ook voor het eerst bij. Vooral je opa vond het erg spannend allemaal. Het was natuurlijk maar een een kort bezoekje om te checken of je werkelijk gedraaid was, maar toch hebben we veel over je gehoord van de echomevrouw. Dat je een klein koppie hebt met bolle wangen, een lekker dik buikje en korte beentjes. Volgens de berekening woog je bijna 2.700 gram, dat zal de komende 4 weken tot aan je geboorte toenemen tot ongeveer 3.400 gram. Prima hoor, gup! Daar doe ik het voor*!

*Mits je netjes een paar daagjes langer blijft zitten dan gepland, zo tot ca. 7 januari… Deal?

image

3 gedachten over “Klein koppie, bolle wangetjes

 • Woohoo! Verlof! Kom maar op met dat kind… Oh nee… Blijf zitten! Nog zoveel te doen!

  Zal ik je wat verklappen: Als je denkt dat je nu nog zoveel moet doen, dan moet je wachten tot ze er straks éénmaal is. Dan plan je een vrije avond in (compleet met oppas) om alleen maar te kunnen slapen. En dat vind je dan heel normaal …

  Geniet dus nog maar even van hoe weinig je te doen hebt. Dat het nu nog heel even rustig is. En dat je nog een paar weken niet voor altijd de zorg draagt over zo’n piepkuiken. En als je dat dan voluit hebt ervaren, dan komt ze vanzelf. 😉

 • Ja pappa 🙂
  Maarehm, kan Thimen niet al oppassen? Kunnen wij samen slapen (nee niet ‘samen samen’; jij met Jes, ik met Niels)

 • Dat zou mooi zijn, dan kon hij op zichzelf passen. Thimen kan wel met een hard plastic voorwerp timmeren op allerhande voorwerpen, maar dat kan nog niet echt ‘oppassen’ genoemd worden. Bovendien kan dat na vrijdag ook even niet meer, want dan zit hij met z’n pootjes in het verband.
  We kunnen wel een oppas huren, de kosten delen en dan samen slapen. Samen of Samen Samen… Als het maar slapen is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *