Borstvoedingsmaffia en flesvoedingsmaffia

Ik ben eruit hoor. Zoë krijgt voorlopig borstvoeding.Naar aanleiding van deze nachtelijke tweet viel gisteren de halve online wereld over me heen. Allemaal (uiteraard goedbedoelde) adviezen over flesvoeding, afbouwen en stoppen. Ik werd woest! Stelletje maffiosi!

“Denk je wel aan jezelf?” – Ja, dat doe ik heus wel
“Zoë heeft veel meer aan een blije en energieke mama” – Ben ik dat nu niet?
“Flesvoeding is helemaal niet slecht voor je kindje” – Dat zeg of denk ik ook helemaal niet!
“Je kunt toch een of twee voedingen vervangen door de fles?” – En dan? Voedingen laten zitten verlaagt de productie
“Het is heus geen schande om te stoppen” – Duh…
“Deze 4,5 maand borstvoeding heeft Zoë toch al mooi meegenomen?” – En dus hebben de voedingen de komende maanden geen toegevoegde waarde meer?

Flesvoedingsmaffia

Iedereen heeft het altijd over de borstvoedingsmaffia, maar dit voelde als de flesvoedingsmaffia. Blijkbaar mag ik niet zeuren dat de borstvoeding me soms best zwaar valt. Het is immers mijn eigen keuze en er is een oplossing: flesvoeding. Nou, voor mij is dat niet de oplossing. Voorlopig niet althans.

Luisterend oor

Borstvoeding of niet. Eerlijk gezegd was dat helemaal niet de vraag. Ik ben namelijk nog lang niet klaar met borstvoeding en twijfel ook niet of ik moet doorgaan. Misschien had ik dat erbij moeten zetten in de tweet: #iktwijfelniet #ikluchtmijnhart. Want dat was het. Ik wilde alleen mijn hart luchten. Mijn ei even kwijt. Gewoon een #moppertweet. That’s all. Ik wilde geen advies, ik wilde alleen maar wat begrip. Iemand die zegt (en het ook echt meent): “Joh, rot voor je!”. Soms is luisteren meer dan genoeg.

And what about me?

Voorlopig krijgt Zoë gewoon borstvoeding. Omdat ik het beste voor haar wil. En mezelf daar best even voor wil wegcijferen. Het is maar zo kort dat ik dit haar mee kan geven en dan moet de rest (me-time, eetdates, uitjes, sociale contacten, etc) maar even on hold. Hopelijk begrijpt de rest van de wereld dat ook.

PS-jes
PS1. No offence naar iedereen met wie ik gisteren in discussie was. Ik weet dat iedereen het goed bedoelde. Maar ik oordeel niet over jullie, dus doe dat ook niet over mij

PS2. Special thanks to @kimipedia en @christinezegt die mij gisteren direct begrepen <3

PS3. En een very special thanks to mijn lief, die mij thuis door dik en dun steunt in mijn keuze en zonder mopperen de volledige huishouding op zich neemt <3 <3

PS4: Ik kan het wel! –>

6 gedachten over “Borstvoedingsmaffia en flesvoedingsmaffia

  • Beide fronten zijn inderdaad maffiosi en hebben soms behoorlijk fanatieke aanhangers. En blijf vooral twitter gebruiken om de frustratie te uiten, het helpt en doe het ook regelmatig.

  • Ik schreef eerder over de borstvoedingsmaffia. Heb nooit zo meegekregen dat er ook een flesvoedingsmaffia was. Maar misschien stond ik meer aan de andere kant, omdat de bv bij mij helaas niet lukte. Ik heb respect voor vrouwen die de borstvoeding zo lang volhouden, dus ook voor jou! Ga zo door meid!

  • @ Deef en @ Suzanne: thnx! You know what I’m talking about 😉
    @ Peet: Dank je voor je oppeppende woorden! Het is maar wat hoor, als newbe mom en alle adviezen, tips en ervaringen die je om de oren vliegen. Ik snap heel goed wat er met bv-maffia bedoeld wordt, maar wilde het inderdaad ook eens van de andere kant belichten. Ondanks dat iedereen het goed bedoelde (daar twijfel ik absoluut niet aan!) ervoer ik het gisteren als fv-maffia. Iedereen die mij maar probeerde te overtuigen dat overstappen heus niet erg was. En dat vind ik ook helemaal niet (al geef ik toe dat ik soms best een tikkeltje jaloers ben op de doorslapers ;)). Het past alleen (nog niet) bij mij en Zoë. Maar zoals ik al schreef, soms is een luisterend oor gewoon genoeg.

  • Mèn wat ben je goed bezig! Ja doorslapen is heel fijn kan ik je vertellen. Maar oh wat had ik toch graag borstvoeding gegeven en er de wereld voor over gehad hoor. Dus.. geniet er van en af en toe ff over zeuren mag ook!!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *